Для Dodo Socks та інших відомих брендів: Рубіжанська панчішна мануфактура випускатиме шкарпетки у Львові

Проєкт «Економічна підтримка Східної України» оплатить річну оренду виробничих приміщень для Рубіжанської панчішної мануфактури у Львові. Це 1000 квадратних метрів площі, яка повністю відповідає технічним вимогам для виробництва продукції легкої промисловості.

Для Dodo Socks та інших відомих брендів: Рубіжанська панчішна мануфактура випускатиме шкарпетки у Львові

Зараз у компанії чекають в’язальних верстатів, які замовили у китайських виробників. Позику на їх придбання дали партнери мануфактури – компанія «Dodo Socks», з якою рубіжани співпрацюють з 2017 року.

«Компанія “Dodo Socks” дала нам гроші на закупівлю 20 верстатів, це дозволить нам розпочати виробництво шкарпеток. Вже є кілька українських компаній, які готові замовляти у нас фірмові шкарпетки зі своїм дизайном», — розповідає директор Рубіжанської панчішної мануфактури Геннадій Місюренко.

Сировина для виробництва — якісна бавовна з Індії — вже лежить на орендованому складі у Львові. Три контейнери сировини рубіжани замовили до війни, кілька місяців потому вона приїхала до України.

У вересні цьогоріч планують випусти першу партію нової продукції.  

Мануфактура розпочне виробничий процес з тридцятьма своїми співробітниками, згодом планують залучити нових працівників. Їх навчатимуть вже на новому виробництві.

«На ринку шкарпеток дуже висока конкуренція. На новому обладнанні ми будемо виготовляти шкарпетки на замовлення компаній, які є брендами в Україні. Перша партія продукції буде для “Dodo Socks”. Ми цінуємо їхню підтримку та готові до подальшої співпраці», — каже пан Геннадій.

Порівнюючи досвід із започаткування бізнесу понад 20 років тому і нинішню ситуацію, керівник каже, що зараз важче, але він має досвід.

«У 2000-х роках ми започатковували свою справу. Робили перші кроки, закуповували верстати — у нас було лише три в’язальні машини, але ми були вдома. Зараз ми далеко від дому, знову немає верстатів, але ми маємо досвід, сподіваюся, це нам допоможе стартувати у нових умовах», — вірить пан Місюренко.

Також луганські виробники очікують грант від Проєкту «Економічна підтримка Східної України» на придбання 11 італійських машин для свого виробництва. Це може бути за кілька місяців, до того часу на виробництві планують підготувати нових працівників.

У березні 2022 російські війська розбомбили сучасне виробництво у Рубіжному, склад готової продукції розікрали. Щороку на підприємстві випускали до 2 мільйонів пар шкарпеток. У 2021 році мануфактура налагодила продаж продукції до Нідерландів, Іспанії, Чехії.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev