Це не бізнес – це поклик серця: сєвєродончанка відновлює друк патріотичних футболок з нуля

Дизайнерка з Сєвєродонецька створює патріотичні футболки з видами міста.

Фото зі сторінки у соцмережах

 У 2019 році графічний дизайнер з Сєвєродонецька Вероніка Стрельченко виграла грант від ПРООН на купівлю обладнання для друку футболок, повідомляє Луганська ОВА.

З того часу вона розпочала розробляти концепти малюнків, які передавали душу і суть її рідного міста – Сєвєродонецька.

Тоді її знайомі казали, що подібні вироби не будуть мати особливий попит у жителів міста. Проте замовлення були від постійних, патріотично налаштованих містян.

За сумісництвом Вероніка викладала графічний дизайн у місцевій IT-школі.

Все кардинально змінилося 24 лютого 2022 року з початком широкомасштабного вторгнення росії. Саме у цей день майстриня разом з чоловіком і двома синами покинула місто, яке стало для неї джерелом натхнення. На жаль, все друкарське обладнання лишилося в окупованому Сєвєродонецьку.

З того часу Вероніка із сім’єю зупинилася на Львівщині, де почала влаштовувати нове життя на новому місці. Там вона розпочала робити сувенірні поштові листівки із символікою рідного міста. За кількістю запитів від земляків вона зрозуміла, що варто працювати над відновленням виробництва футболок. Це допомогло їй боротися з розгубленістю перших місяців після початку широкомасштабного вторгнення.

Три дні тому вона побачила у соцмережах реклами футболок з її малюнками, які завбачливі ділки стали використовувати задля власного збагачення. Тоді ж вона написала пост у Facebook про те, що це її власні концепти. Боротьба за авторське право привернула увагу широкої аудиторії жителів Луганщини, які забажали у власний гардероб річ, яка б нагадувала їм про дім.

В той самий час з Веронікою зв’язалися такі ж підприємці-переселенці та запропонували власне обладнання для друку на текстилі.

За її словами, вона розуміє, що великих грошей вона не заробить, проте це та робота, що буде завжди стимулювати не опускати руки і продовжувати вселяти віру наших земляків у якнайшвидше повернення додому.

Зв’язатися та замовити футболки можна на сторінці в Інстаграм

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev