Українська художниця Олена Ліберті створює неймовірні роботи, присвячені Маріуполю та героям «Азовсталі»

Художниця з Києва познайомилася з Маріуполем сім років тому, коли її запросили створити один з нині зруйнованих муралів. Згодом вона почала присвячувати місту Марії повноцінні виставки.

Художниця Олена Ліберті створює неймовірні роботи, присвячені Маріуполю та героям «Азовсталі»

Вперше одну з них («Місто з вогню та сталі») презентували у культурно-туристичному центрі «Вежа». Також художниця працювала над проєктом «100 облич Маріуполя», присвяченому видатним маріупольцям в історії. Про це повідомляє сторінка «Маріуполь — туристичне місто» у Фейсбуці.

Нещодавно у Литві в рамках фестивалю було відкрито тематичну виставку робіт Олени про Маріуполь та його захисників. Картини виставлено на аукціон, а виручені кошти з продажу підуть на реабілітацію захисників, повернених з полону. На відкритті акторка театру та кіно Олеся Жураківська читала тексти української журналістки та маріупольчанки Надії Сухорукової, які вона писала під обстрілами у перший місяць війни.

Окрім картин, Олена привезла на виставку унікальні листівки з пейзажами Маріуполя, які до 24 лютого експонувалися у відомій маріупольській Вежі. На одній картині зображений вокзал, на іншій — міст, на третій — завод «Азовсталь». Все це сьогодні зруйновано росіянами…

Сторінка з роботами художниці: https://www.instagram.com/liberti_artist/

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev