Винесуть все, що вціліло: на окупованій Луганщині окупанти «легалізували» злам житла евакуйованих українців

Вслід за донецькими «колегами» луганські окупанти «узаконили» злам осель евакуйованих українців.

Винесуть все, що вціліло: на окупованій Луганщині окупанти «легалізували» злам житла евакуйованих українців

Так званий «уряд лнр» 27 липня прийняв постанову щодо доступу у житло, власники якого відсутні.

При цьому право вдертися до чужої оселі окупанти собі встановили на той випадок, коли власник відсутній більше 24 годин. Тривалість його відсутності встановлюватиме «місцева адміністрація» на підставі опитування сусідів, а якщо таких немає — за підсумками триразового відвідування з інтервалом не менше 6 годин та складання відповідного акту.

Оскільки вцілілих будівель у багатьох містах Луганської області через російське вторгнення не лишилося, окупанти можуть зламати оселю будь-якого жителя регіону.

Механізм собі встановили такий: зламати двері квартири чи будинку, потім нібито відновити їх цілісність та провести всередині якісь роботи. За відновлення дверей та приміщень відповідатимуть окупаційні адміністрації. Ясна річ, що двері або в кращому випадку заклеять скотчем, або лишать розбитими. 

Також «адміністрації» міст або районів мають створити комісії з наданням їм доступу до житла, проведення в них огляду та ліквідації аварій без отримання згоди власника. До рейдів долучатимуться представники самих окупаційних адміністрацій міст та «міністерства надзвичайних ситуацій лнр».

Фактичний злам осель людей, які були вимушені покинути свої домівки, окупанти прикривають благими намірами.

Мовляв, це робиться «з метою врегулювання процесу відновлення багатоквартирних та індивідуальних житлових будинків, а також соціальної інфраструктури міст, пошкодженої внаслідок бойових дій, підготовки до осінньо-зимового періоду, запобігання виникненню критичних, аварійних та інших ситуацій на пошкоджених об'єктах, недопущення соціальної напруженості, організації робіт із закриття теплового контуру». Хоча про жодне відновлення та підготовку до зими мова на окупованих територіях не йде. У великих містах області комунікації зруйновані щонайменше на 80%, ресурсів відновити це ані в росії, ані тим паче в псевдореспублік немає.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev