Росіяни вбили чоловіка і 13-річного сина: Оксана з Лиману пережила справжнє пекло

Росіяни вбили чоловіка Оксани на очах у 13-річного сина, який сам невдовзі помер в лікарні від отриманих травм. Саму ж жінку з масивними ранами медикам ледь вдалося врятувати.

Росіяни вбили чоловіка і сина Оксани з Лиману/фото Перше медичне об'єднання Львова

Сім'я родом з Лиману Донецької області. Усе сталось на Великдень. Тоді на подвір’ї їх було четверо: Оксана з чоловіком, сином та бабусею. На вулиці тихо, жодних повітряних тривог, аж раптом прилетіла ракета. Оксану вибуховою хвилею відкинуло вбік. Пам’ятає лише крики дитини. Чоловік загинув одразу.

Поранених Оксану та онука бабуся з осколком в шиї перенесла до погреба. Там вони 3 години чекали на рятувальників, стікаючи кров’ю – синові осколок потрапив прямо біля серця, в Оксани численні травми тіла.

Врешті рятувальникам вдалося вивезти жінок та хлопця з місця обстрілу. Оксану повезли до лікарні в Краматорську, а сина з бабусею – в Слов’янськ. Там онука намагались врятувати в реанімації, а бабусі видалили осколок.

Стан Оксани важкий: травми грудної клітки та сильні поранення кінцівок. Найбільше постраждала ліва рука. Жінку одразу прооперували: зупинили внутрішню кровотечу черевної порожнини та зашили масивні рани. Про те, що її сина вже немає, Оксана дізналася на 3 день після прощання з ним. Каже, увесь цей час відчувала, що щось не так – материнське серце розривалось.

З Краматорська Оксану перевезли до Дніпра. Далі транспортували до Львова. Тут над порятунком руки жінки працювали десятеро лікарів з І хірургічного відділення Центру хірургії, а також травматології та ортопедії Центру травми. Спеціалісти провели шість операцій, під час яких закривали дефекти мʼяких тканин, пересаджували шкіру та, зокрема, зробили складну пластичну операцію з переміщення частини м’яких тканин передпліччя у зону пораненого ліктя.

Попереду в жінки тривала реабілітація, аби відновити функціональність руки.

Джерело: Перше медичне обєднання Львова

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev