Впроваджують «Z-освіту» на Луганщині: виявлено чергових колаборантів

На захоплених українських територіях російські фашисти намагаються якнайшвидше зруйнувати українську систему освіти.

На Луганщині виявлено чергових колаборантів/фото СБУ

Загарбники підшукують «надійні керівні кадри», які мають впровадити русифікацію навчального процесу, викорінити українську мову, історію та культуру, примусити педагогів співпрацювати з окупаційним режимом, пропагувати в навчальних закладах «Z-операцію».

СБУ задокументувала на Луганщині протиправні дії вже кількох освітян, які стали поплічниками російських фашистів. Щойно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності ще двом із них.

Встановлено, що 45-річна колишня очільниця відділу культури райдержадміністрації, добровільно погодилася стати при окупаційній владі «начальником відділу освіти» так зв. «адміністрації Троїцького району «лнр». Під наглядом окупантів вона впроваджує стандарти країни-терориста у сфері освіти на тимчасово окупованій території.

Посаду директора навчального закладу КЗ «НВК Сватівська ЗОШ 1 ступеня – гімназія» погодився отримати 31-річний вчитель англійської мови. Правопорушник не лише допомагає окупантам у русифікації навчання, а й проводить в учбовому закладі пропаганду російської агресії проти України, виправдовуючи злочини російсько-фашистських загарбників.

За пропаганду у навчальних закладах освітянам загрожує позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном від 10 до 15 років. За роботу на керівних посадах у незаконних органах влади визначено покарання – від 4 до 10 років за ґратами.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Зрадники в погонах символічно склали присягу на вірність «лнр» в день Національної поліції України

ФОТО. Держслужбовці та директорки шкіл: хто на Луганщині перейшов до окупантів

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev