Причетна до масових вбивств: ЗСУ ліквідували одіозну командирку артилерії "ДНР" "Корсу"

Раніше скандально відому учасницю незаконних бандформувань в Україні заочно засудили до 12 років в'язниці.

ЗСУ ліквідували одіозну командирку артилерії "ДНР" "Корсу"/фото з відкритих джерел

Про ліквідацію "Корси" повідомляють підконтрольні бойовикам "ДНР" ЗМІ, а також гауляйтер окупованої Горлівки Іван Приходько.

До 2014 року "Корса" служила в міліції Горлівки, а потім перейшла на бік окупантів і приєдналася до формувань бойовика Ігоря Безлера. 

"Корса" командувала дивізіоном реактивних систем залпового вогню "Град" та віддавала накази про цинічні та жорстокі обстріли Іловайська, Дебальцевого, Вуглегірська, Маринівки, Авдіївки Донецької області, що призвело до масової загибелі людей.

Зокрема, за даними української розвідки, «Корса» керувала обстрілом житлових районів селища Новолуганське на Світлодарській дузі, в результаті якого 8 мирних жителів з пораненнями різної тяжкості опинилися в лікарні, також були зруйновані півсотні житлових будинків та будівель, серед яких школа, дитячий садок та фельдшерський пункт. Також сама бойовик багаторазово розповідала, що «працює» з «Градами» ще з червня 2014-го року, при цьому деякі блогери та волонтери підозрюють «Корсу» і в обстрілах окупованих територій, у тому числі в обстрілах Горлівки, які забрали життя десятків мирних жителів.

У січні цього року український суд заочно засудив Качуру до 12 років в'язниці. Її визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Качура переховувалася від правосуддя, її оголосили в розшук. Подробиць ліквідації "Корси" бойовики не повідомляють.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

"Ее "фишка" - обстрел во время праздников": кто такая "Корса", совершившая теракт в Новолуганском на Донетчине

В ОРДЛО заарештована скандальна відома бойовик Корса, яка обстрілювала житлові райони Донбасу

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev