Рашисти зруйнували меморіал на честь загиблих за Маріуполь захисників заради монумента Невському

Російські терористи на окупованих територіях продовжують нищити пам’ять про бійців, які загинули за країну, виборюючи її упродовж попередніх років. Учора в Маріуполі окупанти зруйнували жалобний меморіал пам’яті маріупольців, аби на тому місці поставити пам’ятник Невському.

На своїй сторінці так званий “керівник” пресслужби окупантів у Маріуполі андрій кіор опублікував допис про те, як трощили монумент. Словом, жалобний меморіал він обізвав “фонтаном”.

“Сьогодні був присутній на початку робіт з підготовки постаменту для пам’ятника Олександру Невському. Його встановлять на алеї поблизу площі Леніна, на місці колишнього фонтану в формі тризубця. Зараз триває його демонтаж”, - написав рашист.

Замість меморіалу на честь загиблих захисників поставлять каменюку і пам’ятник вагою півтори тонни, який везуть з самого Санкт-Петербургу. У нього ж хочуть вставить і ганчірку кольорів росії.

У міськраді Маріуполя розповіли, що зруйнований меморіал був важливою частиною оновленої площі Свободи. 

"Він був виготовлений з граніту у формі українського герба, по якому струмує вода як символ пролитих сліз. Вода омиває бронзове дубове листя, на кожному з яких – ім’я загиблого героя", – пояснюють у міськраді. 

Нагадаємо, що все це відбувається водночас із тим, як депозитні ящики українців “обчистили” у банку “ПУМБ”. Той від самого початку повномасштабного вторгнення був зачинений. А тепер, як повідомляє радник мера Андрющенко, все “вичищено”. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev