В окупованому Маріуполі у людей забирають навіть гуманітарні «маєчки»

У Маріуполі окупанти створили проблеми не лише з гуманітаркою, а й із пакуванням рідкісної гуманітарної допомоги. 

В окупованому Маріуполі у людей забирають навіть гуманітарні «маєчки»

Людям увірвався терпець — вони звертаються й до окупаційної влади, й до рашистської поліції, але нічого не допомагає, передає «Вчасно». 

«Маріуполь, бульвар Хмельницького. Постійно змінюються правила отримання гумдопомоги, при тому ці правила і вигадують. і змінюють щоразу ті, хто її видає! А на днях перевершили самі себе — сказали, що пайки видаються без хліба, води, а ще треба віддать кульки, в яких лежить гумдопомога. Тобто ти отримуєш продукти, перекладаєш їх у свою сумку, а пакетики віддаєш назад. Або можна дать інший, на обмін. Це знущання з людей», — обурюються маріупольці в мережі.

Така ситуація у кількох районах міста (наприклад, біля «Епіцентру»). Однак там ситуація гірша.

«Спочатку вантажать пів машини хліба собі, а те, що лишається, роздають людям. Воду часто взагалі не дають. Правила й час видачі постійно змінюються, потрібно до цього бути готовим і “чатувати”. Це ніяк не контролюється, усім все одно.

А ще образливо, що просиш винести пайок на вулицю — а вони (окупанти — ред.) кажуть, що це не їхня робота. на другому поверсі зробили дитячу кімнату. Ми з сином встигли тільки зайти, він взяв у руки кульки з сухого басейну, і тут заходить чоловік (окупант — ред.) і каже: “Ну да, ну да, давай, ламай!».

Віднедавна, як кажуть маріупольці, окупанти внесли ще одну вимогу: гуманітарку видають лише тим, хто має місцеву прописку. Людям з іншою «поміткою» у паспорті гумдопомога не передбачена.

Додамо, що анонсована окупантами гуманітарка на місяць — це чотири пачки макаронів, пачка масла й один пакет муки, вісім банок консервів, дві банки згущеного молока та одна хлібина. Інколи ж окупанти за власним бажанням кілька одиниць продуктів «вилучають».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev