Судитимуть «директора» Луганської ТЕС за здачу підприємства рашистам

Завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колаборанта Олександра Михайлова, який передав майно Луганської ТЕС представникам окупаційної влади російської федерації.  

Судитимуть «директора» Луганської ТЕС за здачу підприємства рашистам

У травні 2022 року після окупації міста Щастя російськими загарбниками Олександр Михайлов, колишній керівник департаменту з управління виробництвом Луганської ТЕС ТОВ «ДТЕК Східенерго», діючи з корисливих мотивів та всупереч розпорядження керівництва компанії про тимчасове припинення роботи ТЕС через бойові дії, передав цілісний майновий комплекс теплостанції вартістю понад 36 млн грн окупаційній владі. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Олександр Михайлов Олександр МихайловТакож підозрюваний добровільно надав згоду на зайняття посади керівника Луганської ТЕС.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4 ст. 111-1 КК України. У вигляді покарання за них передбачено штраф до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev