ЗСУ витіснили окупантів зі Студенок та Соснового на березі Сіверського Донця – ISW

Збройні сили України витіснили російські підрозділи із Соснового на північному березі річки Сіверський Донець та укріплюють свої позиції у населеному пункті.

Фото: Генштаб ЗСУ

Також є повідомлення, що армія РФ відійшла з населеного пункту Студенок, щоб уникнути оточення. Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Генштаб ЗСУ повідомив, що залишки 2 армійського корпусу “ЛНР” 202 та 204 мотострілецьких полків були розформовані в резерви.

Можливо ці підрозділи поповнять резерви російської бойової армійської системи (БАРС), які ведуть бої в Лимані. Зазначається, що там армія РФ, начебто, зміцнила свої позиції.

Повідомляється, що українські Сили оборони просуваються через річку Оскіл на півночі Харківської області. Російське джерело стверджує, що ЗСУ розміщують бази та артилерійські позиції на всій території Харківської області, зокрема біля Гряниківки на східному березі річки Оскіл біля траси Р79.

Аналітики зазначають, що якщо ЗСУ справді закріпилися у Гряниківці, то це означає, що російська лінія оборони на схід від річки Оскіл слабка і що позиції російських військ у цьому районі розміщені далі на схід від річки, ніж передбачалося раніше.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev