«Ми готувалися до жорстких боїв з агресором роками»: командир батареї «Успіх» про оборону Сходу

«Успіх» на чолі своєї батареї успішно виконує бойові завдання на Сході України, зменшуючи чисельність парку бронемашин ворога та популяцію російських окупантів.

«Ми готувалися до жорстких боїв з агресором роками»: командир батареї «Успіх» про оборону Сходу

Олег командує батареєю протитанкових керованих ракет 53 окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха. Його бойове ім’я «Успіх».

Сьогодні навряд чи хтось пригадає, хто та за яких обставин нарік його цим псевдо, але це і неважливо. Важливим є лише те що успіху без важкої, щоденної праці не буває, в цьому переконаний і сам Олег. Його історію публікує Оперативне командування «Схід». 

«Ми готувалися до жорстких боїв з агресором роками. Тренувалися, відпрацьовували різні тактичні прийоми. Мої хлопці не раз визнавалися кращими протитанкістами-ракетниками на різних рівнях, і, коли 24 лютого російські війська пішли у наступ, всі підтвердили свою високу кваліфікацію та репутацію на ділі», — констатує Олег.

Вже у перших боях при обороні міста Волноваха та Волноваського району Донецької області «Успіх» проявив себе як грамотний вмілий командир.

Свій власний рахунок «Успіх» відкрив 8 березня, знищивши протитанковою ракетою розрахунок ворожого 120-мм міномету, а вже наступного дня — спалив російський «Урал» разом з особовим складом окупантів.

Один з найважчих боїв у житті Олега відбувся 7 квітня в районі села Микільського. Тоді в атаку на нашу піхоту пішли чотири танки, дві БМП з російськими піхотинцями, а з повітря ворога прикривали гелікоптери. Незважаючи на чисельну перевагу, загарбники так і не змогли прорвати нашу оборону. Наші хлопці вистояли, знищивши танк, безліч піхотинців та змусивши окупантів відступити.

У цьому бою «Успіх» отримав важке поранення, яке потребувало тривалого лікування. Вже у шпиталі Олег дізнався, що став Лицарем ордена Богдана Хмельницького III ступеню.

Відновивши здоров’я, капітан повернувся до рідного підрозділу і знову вирій війни захопив його...

Того дня протитанкісти прикривали ротацію піхоти на одній з позицій. Противник скористався моментом і пішов у наступ. Група «Успіху» опинилася на вістрі атаки російських морпіхів. Під прикриттям артилерії, в супроводі бронетехніки ворог вперто атакував позицію протитанкістів, які вступили у важкий контактний бій з ворожою піхотою. Провівши п’ять безуспішних атак, росіяни відступили, втративши танк, БМП, автомашину з боєкомплектом та до 60 піхотинців.

Сьогодні «Успіх» на чолі своєї батареї продовжує успішно виконувати бойові завдання на сході України, зменшуючи чисельність парку бронемашин ворога та популяцію російських окупантів.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev