Колаборантка та хабарниця: хто в окупованому Сєвєродонецьку «опікуватиметься» жінками громади

Окупаційна влада Сєвєродонецька подовжує імітувати бурхливу діяльність із життєзабезпечення міста. Натепер демонструють роботу з покращення життя жінок громади, створивши відповідний дорадчий орган. Очолила його колишня головна казначейка міста. 

Колаборантка та хабарниця: хто в окупованому Сєвєродонецьку «опікуватиметься» жінками громади

Світлана Потаніна до окупації міста очолювала Департамент економічного розвитку при Сєвєродонецькій ВЦА та керувала громадською організацією «Жінки за життя», контрольовану місцевими лідерами нині забороненої політсили «опзж». Натепер своєю прихильністю до рашистів заробила посаду начальниці місцевого водоканалу та очолила раду жінок при окупаційній адміністрації. 

«Знайома з Потаніною. На початку війни втекла в рашку, до родичів, на другий день після окупації Сєвєродонецька повернулась в місто», — коментували постать жінки у регіональних соцмережах люди.

Сєвєродонецька активістка та підприємця на умовах конфіденційності повідомила журналістам «Вчасно» про любов Потаніної до неправомірної винагороди.

«Потаніна звикла на посаді, що люди приходять до неї з сумками та конвертами. Гостинці та гроші люди їй "заносили" за своєчасне проведення бюджетних платежів, бо вона штучним чином могла затримувати як виплати зарплат бюджетникам, так і розрахункові операції із підприємцями, які виконували роботи, що фінансувались із міського бюджету». 

У 2015 році Потаніна брала участь у місцевих виборах від забороненої в Україні партії «Опозиційний блок» та претендувала на посаду міського голови. 

Син Потаніної — Антон Потанін — обіймав посаду начальника відділу цивільного захисту, екологічної безпеки та охорони праці, очолював один з гуманітарних штабів допомоги постраждалим внаслідок масштабних пожеж на Луганщині у 2020 році. У публічному простору «лнр» на даний момент не фігурував.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev