28 років назавжди: бойовий медик Юрій Клименко загинув, рятуючи побратимів під Слов’янськом

28-річний бойовий медик Юрій Клименко загинув 22 серпня 2022 року на Донеччині. Чоловік отримав поранення під час ворожого артилерійського обстрілу.

28 років назавжди: бойовий медик Юрій Клименко загинув, рятуючи побратимів під Слов’янськом

Юрій народився у селі Чорнянка на Херсонщині. Згодом разом з родиною переїхав на Чернігівщину, у Прилуки, де і прожив більшу частину життя. Закінчив місцеву школу №3, був старостою класу, активістом та займався спортом. Юрій ще з дитинства був добрим, веселим, товариським і душею компанії, розповідає Меморіал.ua.

Після початку повномасштабного вторгнення, чоловіка призвали до ЗСУ. Він служив бойовим медиком у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Разом з підрозділом поїхав на передові позиції, щоб рятувати побратимів.

22 серпня 2022 року російські окупанти обстрілювали з важкої артилерії, танків та РСЗО позиції українських захисників під Слов’янськом Донецької області. Саме там знаходився на бойовому завданні Юрій. Чоловік отримав смертельні осколкові поранення під час ворожого обстрілу.

«Добрішої, більш товариської та приязнішої дитини в школі я не знала. Він один із найкращих випускників за всі випуски моєї школи. Він спортсмен, незмінний ведучий наших шкільних заходів: останній дзвоник, випускний – це завжди Юра. Всі зверталися до Юри за допомогою і він нікому не відмовляв. Веселий, товариський, душа компанії», — розповіла соціальний педагог, практичний психолог школи №3 Віта Удовенко.

Поховали військовослужбовця у Прилуках на Чернігівщині.

«Нас багато в класі, але Юра — це наша душа. Забирає війна найкращих, найдостойніших синів нашої країни і сьогодні, на жаль, так сталося із нашим Юрою», — сказала на прощанні однокласниця загиблого Марина.

У Юрія залишилися батьки і сестра.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev