Щоб потрапити на деокуповану частину Донеччини потрібен дозвіл - як його отримати

Затверджено порядок допуску осіб і транспортних засобів на територію деокупованих населених пунктів Донеччини.

Ілюстративне фото ФБ Yevgen Goncharenko

З 16 вересня у Донецькій області заборонений несанкціонований (без відповідного дозволу) в’їзд на територію деокупованих територіальних громад. 

Начальником обласної військової адміністрації та комендантом Донецької області затверджено «Порядок допуску осіб і транспортних засобів на територію деокупованих населених пунктів Донецької області, де проводяться стабілізаційні заходи», повідомляє Донецька ОВА.

Відповідно до цього документа, для забезпечення в’їзду і виїзду, руху транспортних засобів на території деокупованих населених пунктів, створюється система пропускного режиму через блокпости, яка передбачає наявність дозволу на переміщення на транспортні засоби.

Хто видає дозвіл 

Дозвіл на переміщення – це виданий Департаментом з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації документ на транспортний засіб, який підписується директором департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації за попереднім погодженням з начальником групи цивільно-військового співробітництва відповідного оперативно-тактичного угруповання. Тривалість дії дозволу на переміщення може встановлюватись або на термін до трьох діб, або на весь строк проведення стабілізаційних заходів.

Що перевірятимуть на блокпостах

На блокпостах здійснюють перевірку документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи; відповідності дозволу на переміщення визначеному зразку; документів, необхідних для здійснення перевезення вантажу (документів на транспортний засіб, документів на вантаж тощо); проводять огляд транспортного засобу та вантажу (товару) щодо відповідності документів на вантаж (товар), у разі необхідності.

Як отримати дозвіл

Згідно з затвердженим Порядком, керівник підприємства, установи, організації, фізична особа - підприємець, з метою отримання дозволу на переміщення, не пізніше ніж за сім діб до запланованої дати виїзду, надсилає начальнику військової адміністрації населеного пункту/начальнику районної військової адміністрації заявку на проїзд до деокупованого населеного пункту, в якій зазначає:

- найменування підприємства (установи, організації, ФОП);

- мету відвідування деокупованого населеного пункту;

- кількість, марку, реєстраційний номер автотранспорту;

- ПІБ водія та пасажирів;

- дату виїзду;

- маршрут руху;

- контактні телефони.

Начальник військової адміністрації населеного пункту/начальник районної військової адміністрації після розгляду заявки (не пізніше трьох діб з дати її отримання) надсилає до департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації лист з клопотанням про видачу заявнику дозволу на переміщення до деокупованого населеного пункту, або надсилає заявнику лист про відмовлення в отриманні такого дозволу.

Директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації після отримання клопотання від начальника військової адміністрації населеного пункту/начальника районної військової адміністрації (не пізніше трьох діб з дати її отримання) приймає рішення щодо видачі заявнику дозволу на переміщення або про відмову у видачі такого дозволу.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev