Страх контрнаступу ЗСУ та привід набрати «гарматне м'ясо»: що стоїть за терміновими «референдуми» на окупованих територіях?

Дати так званих референдумів на окупованих територіях України росіяни переносили безліч разів. Протягом цього часу «друга армія світу» неодноразово виконувала «тактичні передислокації» з українських земель та втрачала особовий склад. Тепер кремлю знадобилось нове «гарматне м'ясо». 

Страх контрнаступу ЗСУ та привід набрати «гарматне м'ясо»: що стоїть за терміновими «референдуми» на окупованих територіях?

Резерви «другої армії світу» вичерпуються, і якщо техніку можна підтягувати на фронт, розконсервовуючи старі резерви, то з людськими ресурсами кремлю складніше: в українському чорноземі вже полягло понад п'ятдесят п'ять тисяч російських військових, а от охочих поповнити статистичні дані все менше.

Аби продовжувати «спеціальну воєнну операцію» в Україні, путіну були необхідні додаткові ресурси, які можна отримати лише мобілізацією, пояснити причини якої кремль вчергове вирішив допомогою «братському народу ісконно русских земель» у проведені термінових референдумів:

«Мы не можем, не имеем никакого морального права отдать близких нам людей на растерзание палача. Не можем не откликнуться на их искреннее стремление самим определять свою судьбу», — заявив сьогодні, 21 вересня, очільник кремля.  

Забезпечувати безпечні умови проведення так званих референдумів в самопроголошених республіках та на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей росії «довелось» після постановочних звернень гауляйтерів окупованих регіонів.

Термінові «референдуми» допоможуть «другій армії світу» поповнити особовий склад, як росіянами, так і мешканцями захоплених населених пунктів, які досі певними зусиллями уникали долі смертників. 

«Під час псевдореферендуму росіяни робитимуть поквартирний обхід і шукатимуть тих, кого ще можна мобілізувати», — повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону. 

Також, за інформацією британської розвідки, поспішна організація «референдумів» на окупованих росією територіях викликана побоюваннями неминучого наступу України та очікуванням більшої безпеки після формального приєднання до рф.

Підготовка до проведення так званих референдумів триває за аналогією з 2014 роком. Наразі відомо, що «волевиявлення» відбуватиметься під дулами автоматів. Про це офіційно повідомив ватажок самопроголошеної «днр» денис пушилін. 

«Безопасность на избирательных участках во время проведения референдума  будет обеспечиваться военными днр и россии», — сказав пушилін в ефірі російського ТБ. 

Голосувати дозволяється за рядом документів, що підтверджують особу, в тому числі і за українським паспортом. Триватиме процес чотири дні з 23 по 27 вересня і відбуватиметься за змішаної формою: один день виділено на «голосування» на виборчій дільниці, ще три під будь-яким парканом чи на лавці. Рашисти та їх посіпаки таку модель голосування називають «мірою безпеки задля уникнення скупчень людей». Фактично таким чином росіяни намагаються попередити черговий сором, адже висока явка на «референдум» наразі стоїть під питанням. 

На голосування у самоназваних республіках ставиться питання входу «лднр» до складу росії. На «референдум» на окупованій території Запорізької області буде винесено три питання: про вихід регіону зі складу України, утворення регіону як самостійної держави та його вхід до складу рф. Представники Херсонщини поки не назвали формулювання. Захоплену частину Миколаївської області росіяни «включили» до складу Херсонської. 

Станом на 21 вересня на захоплених територіях триває активна підготовка до «волевиявлення» та пакетами голосуються «закони» по аналогії із процедурами, які передували останнім президентським виборам на росії. У школах окупованих населених пунктів оголошено канікули з 22 по 28 вересня.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev