Додаткові повноваження для керівників новостворених МВА на Донеччині: Рада ухвалила рішення

Начальників Покровської, Мирноградської, Селидівської та Добропільської міських військових адміністрацій Донецької області наділили додатковими законними повноваженнями.

Колаж з фото Донецької ОВА та сайту Фокус

Днями Президент України Володимир Зеленський вніс до ВРУ пропозицію на час воєнного стану наділити начальників Покровської, Мирноградської, Селидівської та Добропільської міських військових адміністрацій Донецької області додатковими законними повноваженнями.

Сьогодні, 21 вересня, парламент ухвалив відповідне рішення. «За» проголосували 287 депутатів. 

До цього начальники зазначених військових адміністрацій не мали достатнього обсягу повноважень, необхідних, зокрема, для вирішення питань роботи комунальних закладів, підприємств та установ, спрямування роботи виконавчих органів місцевих рад тощо.

Верховна Рада України прийняла рішення про те, що у період дії воєнного стану та 30 днів після його припинення чи скасування:

1) начальник військової адміністрації:

крім повноважень, віднесених до його компетенції, здійснюватиме повноваження сільської, селищної, міської ради, її виконавчого комітету, сільського, селищного, міського голови в громаді;

може затвердити тимчасову структуру виконавчих органів сільської, селищної, міської ради;

2) апарат сільської, селищної, міської ради та її виконавчого комітету, інші виконавчі органи, комунальні підприємства, установи та організації відповідної територіальної громади підпорядковуватимуться начальнику відповідної військової адміністрації.

Усі ці повноваження передбачені ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Тобто голови МВА повністю виконуватимуть всі функції міського голови та міської ради.

Нагадаємо, міську військову адміністрацію Покровська очолив Сергій Добряк, Добропілля — Андрій Бондаренко, Мирнограда — Юрій Ключка, Селидового — Анатолій Немченко.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev