ВІДЕО. «Росіяни бігали в паніці по всьому Лиману»: українські воїни розповіли про звільнення міста

Тікали з міста на всьому, на що натрапляли: як окупанти залишали Лиман? 

«Росіяни бігали в паніці по всьому Лиману»: українські воїни розповіли про звільнення міста

1 жовтня ЗСУ звільнили місто Лиман, що на Донеччині. Українські бійці взяли рашистів в оточення та завдали їм максимального вогневого удару. Росіяни тікали з міста на всьому, на що натрапили, адже українські військові застали загарбників зненацька, йдеться в сюжеті Військового телебачення. 

«Кацапи, яких ми зустрічали на своєму шляху, були в паніці. Завдяки підрозділам, які їх оточили, вони вже не знали, куди діватися, та бігали по всьому населеному пункту. Десь — потрапляли в полон, десь — не хотіли здаватися та були знищені.

На в’їзді в населений пункт на нас несподівано виїхала БМП повна піхоти. Несподівано. Попри те, її знищили наші військові», — коментує військовослужбовець Ілля.

Тікаючи з позицій, окупанти залишили в місті розтяжки. В оточенні загарбники намагалися прорватися, проте втрачали особовий склад і сотні одиниць техніки. Окрім знищених танків, БТРів та БМП, наші захисники збили російський літак. Аби втекти, окупанти використовували цивільний транспорт — навіть шкільні автобуси. 

Зараз у місті триває очистка від диверсантів та залишків окупаційних військ. Її проводить Національна поліція та СБУ. Сапери ЗСУ та піротехнічні підрозділи ДСНС також виявляють та знешкоджують вибухонебезпечні предмети і допомагають очищувати від окупантів наші землі.

Загарбники, які вижили, в свою чергу, заявляють, що російські війська спеціально не попередили їх про відступ із позицій неподалік Лимана і хотіли залишити мобілізованих мешканців Луганської області під вогнем ЗСУ, а самі — втекти посеред ночі. Командування звинувачує цих окупантів у дезертирстві й погрожує розправою через те, що «лнрівці» самостійно знялися зі своїх позицій і приїхали в місто Щастя на Луганщині.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev