Завдяки своєму прикладу зробив батальйон боєздатним: на фронті поліг командир батальйону Анатолій Родіонов 

Під час виконання бойового завдання загинув підполковник з Покровська. Чоловік був командиром батальйону, загинув у боях з російською нечистю. 

Анатолій – офіцер, сапер, ветеран війни в Афганістані у складі 345 повітряно-десантного полку.   

У травні 2014 року, коли Покровськ був частково окупований референдумщиками і блокпостами триколора, Родіонов допомагав давати точну інформацію про стан справ у місті, а також допоміг зайти нашим військовим. Потім і сам в 50 років пішов на війну. У 2015 році був призначений командиром 13-го батальйону. 

Свою мотивацію служити описував так:  “У мене в Красноармійську (назва міста Покровськ до декомунізації — ред.) родина і домівка. Якщо я піду звідси, з напрямку Артемівськ-Горлівка, то хтось з тих, хто там стоїть, між Донецьком і моїм містом також може піти або не витримати! Оце така в мене мотивація!".

 За словами журналіста Юрія Бутусова,  в цьому підрозділі було багато випадків порушення дисципліни та невиконання наказів, але Родіонов завдяки своєму прикладу та авторитету повністю змінив ситуацію та зробив батальйон боєздатним. 

"Ми познайомилися з ним у фейсбуці ще у квітні 2014-го, коли місто було окуповане, він давав точну інформацію про стан справ у місті. ... Він багато допоміг як волонтер при заході українських військ до Покровська, це був вчинок, бо тоді ще не так багато місцевих насмілювались відкрито допомагати військовим. А потім і сам у 50 років пішов на війну. У 2015-му його призначили на посаду командира 13-го батальйону, де було багато випадків порушення дисципліни та невиконання наказів, у підрозділі було чимало скандалів. Але Родіонов зуміг власним прикладом та авторитетом все змінити. Зробив батальйон знову боєздатним", - згадує Бутусов. 

Про загибель чоловіка повідомила донька Анатолія Юлія.  

“Мій тато загинув у боях з російською нечистю. Усі татові друзі та побратими, та хто хоче попрощатись з Людиною з великої літери та справжнім бійцем та героєм, тримайте зі мною контакт”, – написала дівчина. 

Редакція медіа “Вчасно” приносить свої співчуття родині та знайомим Анатолія. 

Поховання українського захисника відбудеться цього тижня у Дніпрі. Про дату та місце повідомлять згодом. 

Вічна пам'ять герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev