На Донеччині відновлюють газопостачання: де вже доступно

На Донеччині поступово відновлюється газопостачання. Однак не у всіх громадах воно працюватиме на повну силу.

На Донеччині відновлюють газопостачання: де вже доступно

У Краматорську, Слов’янську, Костянтинівці, Покровську газовики підключають до газопостачання спочатку комунальні підприємства, а потім приватні будинки. Підключити газ у багатоповерхівках поки не зможуть. 

Відтак, станом на сьогодні блакитне паливо вже отримали жителі Слов'янська у мікрорайонах Славкурорт, Селезнівка та Мимовка. Про це повідомив начальник Слов’янської МВА Вадим Лях.  До кінця дня газ також буде в мікрорайоні Східний. На черзі Молочар та Черевківка. Їх підключать до кінця поточного тижня. 

У Краматорську почали підключати до газопостачання приватні будинки з 20 жовтня. Котельні вже готують до запуску.  

У  Покровську та Костянтинівці  поступово теж з'являється газ в приватному секторі.

Підключати газ у багатоповерхівках поки не будуть — про це повідомив Суспільному голова правління  «Донецькоблгаз» Вадим Батій. «Ми перекриваємо стояки. Тому що для того, щоб запустити один стояк, треба потрапити в кожну квартиру, перевірити обладнання і зробити продувку, щоб не було кисню в газовій трубі. Якби можна було кожну окрему квартиру перекрити, тоді б вибірково підключали квартири. А так, поки що на це немає можливості», – пояснив Батій.

Також, за його словами, через бойові дії поки що неможливо відновити газопостачання в таких населених пунктах, як Бахмут і Торецьк. Скоріше за все, цієї зими не вдасться подати газ і в Лиман: газові мережі надто зруйновані, а територія замінована.

Наразі Донецькоблгаз вже приймає заявки на відновлення газопостачання. В управліннях по газопостачанню та газифiкацiї та їх відділеннях відновили роботу з прийому абонентів. Подивитися графік роботи,  а також подати заявку на відновлення газопостачання можна  на сайті підприємства — https://oblgaz.donetsk.ua/

Попри всі зусилля працівників облгазу, це не дасть повної гарантії безперебійного проходження опалювального сезону і не забезпечить централізованого опалення на усій  території області, повідомив голова області Павло Кириленко.

Зокрема, опалення житла буде в населених пунктах 15 громад: Іллінівської, Дружківської, Часовоярської, Костянтинівської, Краматорської, Миколаївської, Новодонецької, Олександрівської, Слов’янської, Білозерської, Добропільської, Курахівської, Мирноградської, Покровської та Селидівської.

Ще в 10 громадах опалення буде подаватися до закладів охорони здоров’я та об’єктів соціальної сфери, які використовуватимуться як пункти обігріву. Це стосується Комарської, Великоновоселківської, Андріївської, Черкаської, Гродівської, Криворізької, Новогродівської, Очеретинської, Удачненської та Шахівської громад.

У решті 10 громад на вільній частині Донеччини відновити опалення на цей сезон неможливо - передусім тому, що там точаться активні бойові дії. Йдеться про Бахмутську, Званівську, Сіверську, Соледарську, Торецьку, Вугледарську, Авдіївську, Мар’їнську, Лиманську та Святогірську громади. 

Орієнтовно опалювальний сезон в області розпочнеться 1 листопада, однак все залежатиме ще від погодних умов та ситуації на фронті.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev