Чому росія виявилася не готовою до такої масштабної та довготривалої війни - військовий оглядач

Росія не очікувала на таку потужну відповідь Заходу на агресію в Україні. Також кремль очікував, що їхня так звана “спецоперація” закінчиться за 2-3 тижні, і військових запасів вистачить на цей термін. Наразі ж зс рф змушені вдаватися до того, щоб знімати зі зберігання додаткову техніку.

Чому росія виявилася не готовою до такої масштабної та довготривалої війни - військовий оглядач/колаж вчасно

Росія не врахувала, що санкції Заходу сильно вплинуть на неї.  Про це сьогодні, 26 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

“Всі чудово пам’ятають, що реакція на вторгнення росії до Криму та подальшу окупацію півострова плюс вторгнення на Донбасі не спричинило таких відчутних санкцій, які могли б сильно перешкодити життю російській федерації. Тому був розрахунок на те, що реакція буде досить млявою, і такої потужної відповіді росіяни просто не врахували. Це перший чинник”, — сказав Попович.

Другий фактор, як каже оглядач, полягає в тому, що ніхто не розраховував, що війна триватиме 8 місяців, насамперед у самому кремлі.

“Вважали, що буквально за 2-3 тижні все дуже швидко закінчиться, і загалом тих запасів тієї авіації, яка в них є, вистачить на такий нетривалий термін. Все пройшло зовсім інакше. І зараз, як бачимо, вони змушені вдаватися до досить серйозних речей, тобто знімати зі зберігання техніку, підіймати більше авіації. І враховуючи неготовність їхнього авіаційного парку, все це призводить до таких інцидентів, які ми бачили в Єйську та в Іркутську тощо”, — розповів Попович.

Він уточнив, що подібна ситуація виникла й у питанні мобілізації російських солдатів. рф передбачала, що їй вдасться впоратися з допомогою контрактної армії.

“Поки що великого впливу на фронті не відчувається. Єдине, наступальні дії української армії сповільнилися на Херсонському напрямку, на Луганському напрямку, де ми також наступали. Росіяни намагаються контратакувати за рахунок мобілізованих. Тут же питання в якості люди.
Згадаймо концепцію військового будівництва російської армії в минулому. Йшлося ж, грубо кажучи, про малі війни, тобто подібну до тієї, що була в Сирії. І передбачалося, що вдасться впоратися за допомогою контрактної армії, яка загалом була відносно нечисленною як для такої країни. Ми говоримо про неготовність до таких масштабних бойових дій і про неправильний розрахунок щодо їхньої тривалості та опору українській армії”, — коментує військовий оглядач.

Але контрактники швидко закінчилися, а мобілізаційна система рф виявилася не готовою до реалій, що позначилося на російських військових.

“Виявилося, що контрактна армія закінчилася, її стало мало, вона загрузла в Україні, і довелося вдаватися до мобілізації. А мобілізаційна система у російської армії виявилася і взагалі рф виявилася не готовою до того, щоб збирати, готувати, оснащувати, одягати, озброювати таку кількість мобілізованих.
З цієї причини ми бачимо численні випадки, що люди ночують у полях, у бараках, без опалення, без нічого. Їм видають іржаві автомати. Їм говорять, що замість медичного забезпечення потрібно використовувати жіночі тампони для того, щоб зупиняти кровотечу. Це позначається на загальній готовності мобілізованих до ведення бойових дій. Рівень на сьогодні є досить низьким”, — підсумував Денис Попович.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev