Накивали п`ятами при контрнаступі ЗСУ: стали відомі прізвища колаборантів-втікачів з Лимана

Стали відомі прізвища колаборантів-втікачів з Лимана, які переховуються від українського правосуддя на окупованих територіях.

Стали відомі прізвища колаборантів-втікачів з Лимана

Колаборанти з Лимана разом із гауляйтером наразі перебувають в окупованому Єнакієвому, вдають, що вони ще й досі місцева влада, та займаються імітацією бурхливої діяльності.  Частину тих, хто зрадив Україну і втік до ворога ідентифікував ресурс «Патріот Донбасу».

Багато колаборантів з Лимана, які співпрацювали з окупантами, втекли з міста практично відразу після початку контрнаступу на Харківщині. Втік з міста й гауляйтер Олександр Петрикін, якого у свій час відправили керувати окупаційною владою до Лимана з Єнакієвого.

Ще за два тижні до звільнення міста Силами оборони України найбільш відомі місцеві колаборанти з Лимана та територіальної громади втекли, хто куди. Хтось поїхав до рф, а хтось заховався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Донецької області.

Наприклад, гауляйтер Щурового Валерій Ткаченко тепер став «отаманом козаків».   

Гауляйтер Щурово Гауляйтер Щурово

Тепер Петрикін, колишній керівник окупаційної влади Лимана, проводить у Єнакієвому «апаратну нараду» зі зрадниками.

Деяких з них вже ідентифікували мешканці Лиману.

На фото колаборанти, які колись працювали у місцевому самоврядуванні Лимана, а потім перейшли на бік ворога. Деяким з них вже оголошено підозри у колабораціонізмі.  

1. Світлана Шепель – була головним бухгалтером КП «Лиманський зеленбуд». При окупантах займалася питаннями діловодство та зверненнями громадян.  

2.  Вікторія Зінчук займалася культурою у Лимані. Вже отримала заочне повідомлення про підозру за співпрацю з окупантами.

3. Зоя Сироватська очолювала «відділ архітектури» при окупантах.

4.  Людмила Рибіна – відповідала до окупації за патріотичне виховання. При окупантах, ймовірно, очолювала «відділ освіти».

5. Поки не ідентифікований. Але відомо, що він колишній юрист й, можливо, колишній співробітник правоохоронних органів. Яку посаду обіймав при окупантах, поки не зрозуміло.

6. Надія Мороз – була майстром у КП «Зеленбуд». При окупантах займалася похованнями та питаннями ЖКГ. 

7. Артем Діденко – був спеціалістом земельного відділу у Лимані. Посада в окупаційній владі не відома, але активно співпрацював.

8. Олександр Петрикін – гауляйтер Лимана.  

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev