Без зв'язку, газу та електрики: в Авдіївці залишаються дві тисячі мешканців

В Авдіївці Донецької області вже немає вцілілих будівель. Всі щонайменше пошкоджені, а багато зруйновані повністю. У місті  є проблеми з логістикою, яких ближче до зими стане ще більше. 

Без зв'язку, газу та електрики: в Авдіївці залишаються дві тисячі мешканців /фото з відкритих джерел

Після 24 лютого в місті залишилось менш як 10% мешканців — це близько двох тисяч людей. Окрім того, в Авдіївці немає жодного цілого будинку. Усі споруди пошкоджені. Про це заявив очільник міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телеканалу "FREEДОМ".

«Є домівки, де немає вікон та дверей, то їх ще можна відновити. А є такі будинки, які треба одразу зносити. Таких близько 60-70%. Це те, що точно вже не можна відновити» — розповів очільник Авдіївки. 

Також, за його словами, у місті немає електрики, немає газу й найближчим часом не буде.  «Тепла теж немає, бо тепло в місто подавалося Авдіївським коксохімом, який уже остаточно розбитий, і навряд чи його відновиш. Мобільного зв'язку немає, одну вежу запускаємо на кілька годин на добу через генератор", - розповів Барабаш.

За його словами, наразі є проблеми з логістикою: у місто складно завезти ліки та продукти.  Також немає водопостачання. Щоб дати людям технічну воду,  декілька разів на добу включають свердловину, звідки йде лиш технічна вода. Питну воду, яку раніше привозили машини, зараз нема можливості завезти через постійні обстріли. 

За словами Віталія Барабаша, взимку з логістикою буде ще більше проблем, тому що окрім обстрілів, будуть ще погані погодні умови. Дороги ремонтувати не будуть, бо це технічно неможливо.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev