Окупанти на Луганщині роблять «живий щит» з цивільних в очікуванні ЗСУ

Окупанти очікують наступу ЗСУ на Сватове, тому останнім часом використовують там так званий «живий щит», прикриваючись цивільним населенням.

Окупанти на Луганщині роблять «живий щит» з цивільних в очікуванні ЗСУ/ фото з відкритих джерел

Підрозділи росіян розміщуються на підприємствах та у навчальних закладах, а разом із тим освітній процес не перервано.

Наприклад, у Сватовому російські військові скупчуються у школах прямо під час уроків. Про це повідомляє Луганська ОДА.

Щобільше – юнаків та дівчат примушують відвідувати школи, де базуються військові.

А в Міловому та Новопскові посилено фільтраційні заходи. Після вибіркових обшуків в цих населених пунктах зникають люди. Щось дізнатися – живий родич чи ні – практично неможливо. Заспокоюються, коли затриманий повертається – зазвичай через місяць-другий.

Вже неодноразово повідомлялося про значні проблеми із наявністю продуктів харчування в Лисичанську. Але зараз ситуація там «налагоджується». Разом із поліетиленовою плівкою із татарстану привезли моркву, цибулю та буряки. В кого є діти – дають яблука. Круп чи м’яса в росіян немає.

Разом з тим росіяни не полишають спроб контратакувати ті ділянки фронту, звідки наші військові їх відсунули. Так, 2 листопада ворог намагався наступати поблизу Макіївки, Невського і Білогорівки. Ударів з боку росіян зазнало село Невське. Крім того, вчора окупанти обстріляли територію в районах Греківки, Надії, Площанки і Суходолу.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev