У боях за Україну загинув активіст зі Слов’янська Віталій Кіркач-Антоненко

На сватівському напрямі фронту загинув український військовослужбовець, громадський діяч зі Слов’янська Віталій Кіркач-Антоненко. У бійця залишилася вагітна дружина.

Віталій Кіркач-Антоненко/фото з соцмереж

Про загибель бійця повідомила його дружина Наталія Кіркач-Антоненко. За її словами, Віталій загинув у бою з ворогом у середу, 9 листопада 2022 року.

Чоловік став на оборону країни з перших днів повномасштабного вторгнення.

«В перший день повномасштабної війни Віталій пішов боронити нашу країну. Україна та любов і служіння їй були завжди для нього на першому місці. Це непоправна втрата для патріотичного руху Донеччини. Ми зустрілись в Донецьку у 2004 році під час виборів. Наша спільна проукраїнська позиція зблизила нас на все життя. Моє серце розривається від спустошення і жаху перед майбутнім життям в якому немає найсвітлішою людини, яку я колись зустрічала в житті», — написала Наталія у соцмережі.

Як повідомляє портал kramatorskpost, військовослужбовець територіальної оборони Віталій Антоненко-Кіркач — активіст ВО "Свобода" з 2008 року, один із організаторів факельних походів у Слов’янську. До повномасштабного вторгнення рф разом з дружиною займалися творчою діяльністю — виробництвом ексклюзивних глиняних та фарфорових прикрас. Вироби продавалися на міжнародний ринок, частину виручених коштів пара віддавала на потреби армії.

В нещодавньому інтерв'ю тижневику ВО "Свобода" Віталій розповів, що вирішив піти в армію ще до повномасштабного вторгнення, хоч і мав "білий квиток".

«15 лютого в мене якраз був день народження, і я вирішив, що з того моменту починаю займатись виробленням документів [...] На той момент у мене був так званий "білий квиток", і я хотів його якимось чином його анулювати – ще раз пройти лікарську комісію, аби мене визнали повністю придатним для служби. Довелось пройти всі кола лікарів, однак у підсумку вони мені сказали, що сколіоз як був, так і залишився. Я почав просити, аби мене все ж таки визнали придатним, тим паче, що я займався спортом. Але нічого не вдалось, на зустріч мені не пішли. Я прийшов в місцеву ТРО – сказав, що хочу вступити, адже скоріш за все рано чи пізно таки буде вторгнення. Мене тоді відправили бігати за документами. Але настало 24 лютого, зі мною одразу зв’язались. Мовляв, ви виявляли бажання потрапити в тероборону. Чи бажаєте вступити зараз? Звісно, що бажаю… Відвіз дружину до батьків, зібрав рюкзак…. З 26 лютого й по сьогодні служу в ЗСУ», - розповідав тоді Віталій.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev