"Ідуть у наступ, а з усіх боків – руки, ноги, голови відірвані лежать", - боєць ЗСУ про спроби росіян атакувати Бахмут

За словами бійця 93 ОМБр Холодний Яр, під Бахмутом росіяни втратили вже тисячі своїх людей.

Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

Командир мінометного підрозділу 93-ї ОМБр Холодний Яр Олексій Кондаков разом із своїми побратимами боронив Бахмут, повідомляє «Повернись живим». За словами бійця, росіяни просто закидували позиції наших хлопців тілами російських солдатів і снарядами з усіма можливих видів зброї.

«У нас летіло все — реактивка, авіація, фосфор — весь час, поки ми заходили на напрямок. Потім ми показали, хто тут хазяїн. Росіяни закінчувалися, підвозили нових — ми й тих закінчували, підвозили ще. М’ясорубка. Нам теж було тяжко. Це війна. Але у нас все вийшло, — каже Олексій. — Маємо класних професійних військових. Ветерани повернулися на фронт. 8 років ми вчилися вбивати окупантів. І зараз саме час».

У боях за Бахмут росіяни втратили тисячі людей, за словами військового:

«Найдурніший би вже зупинився, а вони пруть. Ідуть у наступ, а з усіх боків – руки, ноги, голови відірвані лежать. Були тут ДНРівці, ЛНРівці, кадирівська спецура і просто чеченці. Були хвалені вагнерівці і мобіки. Перші розбігаються, а другі разом кучкуються, їх простіше нищити – оце вся різниця. Якби нам їхні боєприпаси і зброю, війни вже не було б. А вони тупі, не вміють користуватись».

Втім Олексій не очікує швидкої перемоги. Вважає, це питання кількох років.

«Здорового дядька треба натовкти пикою в гівно, яке він скоїв, і викинути з хати, — говорить. – Тобто мусить бути Гаазький трибунал і ядерне роззброєння росії. Маємо знищити її як державу. Якщо світу, щоб зрозуміти це, замало жахів, які росія вчинила в Україні, то мені нічого цьому світу сказати. Я буду просто робити свою роботу — захищати мою Україну і моїх людей, дружину, матір. Поки б’ється моє серце, я мушу це робити. Я народився 1991-го, у перші тижні незалежності. Цей символізм мотивує тримати марку. Не хочу, щоб воювали 18-річні, їм потрібен час на досвід. А люди за 50 відвоювали своє. Це наша доля, першого вільного покоління».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev