Повільно, але впевнено: українські Сили оборони звільняють Луганщину

Станом на 12 листопада в області під українським стягом 11 населених пунктів. Повільне просування ЗСУ вглиб області зумовлене тим, що росіяни встигли закріпитись. Проте повна деокупація Луганщини — лише питання часу.

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ

Просування ЗСУ не стрімке, як на інших напрямках. Бо російські окупаційні війська встигли підготуватись, стягують резерви та техніку, будують оборонні споруди, мінують територію.

«Поки на сьогоднішній день деокуповано 11 сіл, проте для нас це величезне досягнення», — повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

На окупованих територіях вздовж лінії фронту людей виганяють з їх помешкань: туди заселяють російських військових. Куди саме люди пішли майже взимку — ворогу байдуже. На думку Сергія Гайдая, це робиться задля мінімізації можливості здачі місцевими позицій загарбників.

Ситуація у великих окупованих містах критична: до опалювального сезону вони не готові.

«Всі обіцянки від окупантів залишились обіцянками. Ми вже чули, що такі міста як Попасна ніхто не збирається відновлювати. Там, куди провели електрику, будуть пожежі: якщо вдарять морози, і люди підключатимуть електрообігрівачі — «мережа» не витримає навантаження», — констатував посадовець.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev