Замерзаємо! SOS: маріупольці лишаються жити в своїх домах попри відсутність опалення

Мешканці Маріуполя продовжують замерзати. В деяких квартирах температура ледве сягає п'яти градусів тепла, вікон в деяких домах не залишилося. 

маріупольці лишаються жити в своїх домах попри відсутність опалення

Окупаційна влада, своєю чергою, замість того, щоб ремонтувати приміщення, без попередження зносить квартири жителів. 

Мешканці будинку на вулиці Гагаріна, 3 пишуть, що "по дому нічого не зрозуміло". Усі замерзають, бо окупаційна влада не увімкнула опалення, вікон в квартирах уже теж не залишилось. Попри те, в домі залишається жити багато людей, серед них школярі, які весь час хворіють.

Жителі навіть зверталися до місцевої адміністрації, але там їм "не кажуть нічого чіткого". Довелося на фасаді будинку кричати про допомогу та писати "Замерзаємо! Help! Sos!" 

Всупереч цьому, одна з жительок будинку Валентина ділиться, що виїжджати з Маріуполя не хоче попри важкі умови. Аргументує це тим, що це її будинок, в якому вона прожила усе життя. Валентина каже, що їй байдуже, який прапор у неї над головою і вона хоче жити в своєму будинку з рідними людьми. 

Мешканці будинку вулиці Артема 58 теж кричать про допомогу. Кажуть, що в домі живуть пенсіонери та інваліди, а в квартирах ні вікон, ні води, ані тепла. В квартирах температура ледве сягає +5°.

Разом з тим, дехто вважає, що такі написи на фасадах будинків ні до чого доброго не приведуть, відповідно від рашистів нічого доброго чекати не треба. 

"Мені цікаво, люди, які написали "замерзли", "SOS", ви забули, що біля драмтеатру було написано  "діти", що русня зробила?! І ви справді надієтесь на поміч від рашистів? Де критичне мислення? " – коментує Дар'я. 

Незважаючи на важкі умови, деякі люди справді вірять в те, що окупанти залагодять усі проблеми.

Алерія ділиться, що у неї в Маріуполі залишилась подруга.

"І тут бачу, що вона в мережі. Пишу, з надією, що вона вирвалась. А нє. Лишилася. Я сказала їй, щоб вибиралась із сім'єю, а у відповідь чую: Нащо? Росія тут усе ремонтує, налагоджує "..Що ж. Після цих слів нема в мене подруги".

Відтак, окупаційній владі байдуже на тих, хто на щось сподівається і на тих, хто вже втратив будь-яку надію на нормальне життя. Будинки, замість того, щоб ремонтувати, просто зносять, замітаючи сліди власних злочинів. 

У місцевих чатах все частіше з'являються фото зруйнованих чи вже цілком знесених будівель, а маріупольці скаржаться, що рашистська влада навіть не попереджає про роботи. 

Однак, як раніше повідомляло "Вчасно", окупанти заявили, що ті, хто втратили доми, отримають нерухомість у нових будинках. Власники таких домів уже продають ці квартири в доларах, обіцяючи новий ремонт в квартирах. Втім вони не згадують у своїх пропозиціях, що вода, газ та освітлення на окупованих територіях, буде, швидше, лотереєю, ніж стабільними послугами.

Замерзаємо! SOS: маріупольці лишаються жити в своїх домах попри відсутність опалення Замерзаємо! SOS: маріупольці лишаються жити в своїх домах попри відсутність опалення

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev