Розселяли окупантів і здавали місцевих патріотів: у звільненому селищі Луганщини затримали двох пособниць рашистів

На Луганщині затримано ще двох пособниць окупантів - жінки «здавали» ворогу адреси українських патріотів і допомагали росіянам із розселенням у Невському.

На Луганщині затримали двох пособниць рашистів/фото Луганська обласна прокуратура

Служба безпеки викрила ще двох пособниць агресора в ході стабілізаційних заходів у звільнених районах сходу України.

Під час захоплення частини Луганщини вони «здавали» ворогу адреси українських патріотів і допомагали у «розквартируванні» окупаційних угруповань в оселях місцевих жителів.

Крім цього, вони організували харчування для особового складу загарбників і запропонували їм власні домівки у селищі Невське Сватівського району.

За таку співпрацю отримали від окупаційної адміністрації «особливий статус» і можливість безперешкодно переміщуватись на захопленій території регіону.

Втім, після звільнення населеного пункту вони залишились у селищі. Аби уникнути правосуддя, зловмисниці намагались увійти в довіру до українських військових.

Однак, спецпризначенці викрили поплічниць загарбників, задокументували їхні злочинні дії та затримали.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув’язнення.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev