Як відновити документи про вищу освіту: інструкція

Якщо ваш навчальний заклад вже не діє, або знаходиться на тимчасово непідконтрольній Україні території, у вас все одно залишається можливість відновити диплом. Міністерство реінтеграції України підготувало поради, як це зробити. 

Якщо навчальний заклад, де ви здобували вищу освіту, наразі розташований на тимчасово непідконтрольній Україні території, документ про освіту є можливість сформувати в "Дії". 

Відтак, є ймовірність, що виш, який видав вам диплом, вже не діє.

В такому випадку МОН визначить ВНЗ, який буде займатися відновленням втраченого диплома.

Аби скористатися цією послугою, треба відправити поштою заяву про поновлення диплома разом з пакетом документів (копіями диплома та додатка) до Міністерства освіти і науки України за адресою: 01135, м. Київ, пр. Перемоги, 10 або на скриньку [email protected].

Зразок заяви  - за посиланням https://surl.li/dqhhw

У випадку, якщо ваш диплом видали до 2000 року або інформація про нього відсутня у базі, то для підтвердження виш може використати його копію, архівну довідку про навчання чи виписку з журналу видачі документів. Якщо інформації про видачу диплома немає в ЄДЕБО й архіви недоступні, тоді наявність вищої освіти доведеться встановлювати в судовому порядку.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev