Обстріли не припиняються, тіла окупантів лежать обабіч вулиць: як зараз живе деокуповане Невське на Луганщині

Село Невське Сватівського району звільнили майже три тижні тому. Попри те, обстріли села досі тривають. Зараз правоохоронці проводять там стабілізаційні заходи.

Фото 66 ОМБр

Раніше в Невському жило не менше трьох тисяч людей, а зараз населений пункт розвалюється на очах. Як повідомляють у пресслужбі 66-ї ОМБр, люди масово виїхали, а ті, хто залишився, досі налякані та ховаються в підвалах. Хати зруйновані артснарядами, світла і зв'язку немає. Військові, які звідси їздять на бойові позиції, сидять у напівзруйнованих будинках та гріються біля грубок.

"Обабіч вулиць ще не прибрані тіла окупантів. Солдатам вони абсолютно байдужі. Наче їх немає. Розкиданих русаківських одностроїв також солдати не чіпають. Гидують... Копнуть лахи ногою в кущі і вони там валяються. Як непотріб. Занадто в'їлися російські воші українським козакам", – описують бойові будні в пресслужбі 66-ї омбр.

Після деокупації Невського, мешканцям населеного пункту запропонували евакуюватися. 32 осіб погодилися, в цьому їм помогли волонтери і військові. Спочатку переселенці вирушили до Слов’янська, де їх безкоштовно поселили у шелтер.

Тут, вперше з моменту окупації, мешканці села пройшли медичний огляд, та мали змогу поговорити з психологом. Зокрема, попри брехню окупантів, що ці люди зникли чи перестали виходити на зв'язок, кожен із евакуйованих має змогу вибрати безпечний регіон для проживання. Деякі особи вже це зробили і навіть встигли зустрітися з родичами з цих регіонів.

Правоохоронці наразі проводять у Невському стабілізаційні заходи та "зачищають" населений пункт.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev