Наступні кілька днів будуть важкими: українців закликають підготуватися до відключень світла

Найбільш складна ситуація на заході Україні, а також у центральному і північно-східних регіонах. 

Фото: 24 канал

16 листопада була найбільша атака в історії енергетики, від якої постраждали всі регіони України. Для стабілізації енергосистеми Укренерго було застосовано аварійні графіки відключень. Це дозволило запобігти повному знеструмленню країни. Про це в ефірі Єдині новини сказав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. 

«Енергетики відразу приступили до відновлення живлення споживачів та пошкоджених мереж та електростанцій. Ми працюватимемо цілодобово, щоб повернути світло, яке намагаються у нас відібрати рашисти», — зазначив він.

Водночас, наступні декілька днів будуть важкими: наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж. 

«Тому просимо з розумінням ставитися до відключень, які будуть впроваджуватися по мірі необхідності, а також не полишати звичку економно використовувати електроенергію. Ворог жорстокий і ми розуміємо, що на цьому він може не зупинитися. У нас є план реагування на різні ситуації, у тому числі й найгірші», — наголошують в Укренерго.

Водночас українцям треба бути готовими до значних перерв в енергопостачанні та мати необхідний запас води, заряджені пристрої та павербанки. 

Дізнатися більше про відключення світла можна на регіональних сайтах ДТЕК та обленерго.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev