Юні роботехніки з України братимуть участь у всесвітній олімпіаді у Німеччині

Підприємниця Ганна Теличко з Донеччини разом зі своїми учнями візьме участь у змаганнях з робототехніки World Robot Olympiad International Final. На фінал конкурсу приїжджають команди майже зі 100 країн світу. 

Юні роботехніки з України братимуть участь у всесвітній олімпіаді у Німеччині

За сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» підприємниця Ганна Теличко з Донеччини разом зі своїми учнями візьме участь у змаганнях з робототехніки World Robot Olympiad International Final-2022, які відбудуться 17-19 листопада у Дортмунді (Німеччина). Зазвичай, на фінал цих змагань приїжджають команди майже зі 100 країн світу.

Участь у змаганнях від України братимуть збірні команди у середній та молодшій віковій категорії.

Напередодні змагань до Ганни та Сергія Теличків звернулися тренери із Черкас з проханням підготувати дітей до цих змагань.

Фото зі сторінки Ганни Теличко Фото зі сторінки Ганни Теличко

«Через те, що ми зараз у Рівному, а діти у Черкасах, готувалися дистанційно. Це складно, але ми намагалися це зробити, — каже Ганна Теличко. — Інша команда, яка виступатиме у старшій категорії, вже мала спільний досвід участі у змаганнях в Угорщині. Попри війну, діти мають розвиватися, показувати, яким вони бачать майбутнє».

Завдання до змагань видали у січні, воно є однаковим для усіх учасників. Попри труднощі з відсутністю зустрічей офлайн, достатньої кількості конструкторів, часу на підготовку, українські діти братимуть участь у змаганнях. 

«Ми готувалися до змагань кілька місяців. Крім власне, підготовки учасників, конструювання роботів, треба було знайти гроші на поїздку. Нас підтримав Проєкт USAID «Економічна підтримка України» — нам оплатили дорогу, проживання, участь у змаганнях. Ми вдячні за ці можливості. Для нас — це ще один шанс заявити про Україну, про те, що навіть під час війни наші діти хочуть навчатися, розвиватися та створювати технології майбутнього, адже завдання цього року — робот-рятувальник, який виконує певні місії (завдання) на полі. Мені здається, це дуже символічно», — ділиться Ганна.

У серпні збірна команда юних робототехніків з Вугледара та Кам’янки Дніпровської на міжнародних змаганнях в Угорщині посіла 2 місце.

Вдома, у Вугледарі родина Теличків розвивала робототехніку — подружжя створило мережу центрів у маленьких містах Донеччини (Волновасі, Вугледарі, Кураховому), де займалися понад 200 дітей. Через російські обстріли навесні центри були зруйновані, а обладнання у них згоріло.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev