Можуть припинити виплати: в Україні запроваджують перевірки ВПО

У разі відсутності ВПО за місцем перебування буде прийматися рішення щодо припинення виплати грошової допомоги.

Ілюстративне фото: www.telegraf.in.ua

Територіальні органи Національної соціальної сервісної служби України запроваджують вибіркові перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи. Про це повідомляє Мінсоцполітики. 

Під час проведення такої перевірки у разі відсутності внутрішньо переміщеної особи за фактичним місцем проживання/перебування, посадова особа територіального органу Нацсоцслужби робить відповідний запис в акті і залишає ВПО повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до органу соціального захисту населення за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації.

У разі, коли внутрішньо переміщена особа протягом 10 календарних днів не прибула до органу соціального захисту населення, орган соціального захисту населення приймає рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця.

Нагадаємо, усі ВПО, яким не вдалося оформити допомогу до 30 квітня через застосунок «Дія», можуть повторно подати заявку до 1 грудня. Органи соцзахисту зобов’язані прийняти у людини повторну заяву та розглянути її, навіть якщо вона зараз не може підтвердити подання першої заяви до 30 квітня.  

Якщо маєте питання щодо отримання допомоги, звертайтесь до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО: +38 (066) 813-62-39.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev