«Майно першої необхідності» за 100 000 «дерев’яних»: подачки отримали ще 43 мешканці Сєвєродонецька

Шість тисяч рублів за квадрат — ціна «звільнення» мешканців Луганщини від їх майна. росія, яка методично руйнувала інфраструктуру області перші три місяці нового етапу російсько-української війни, тепер кволо видає людям подачки-компенсації та рапортує про «успіхи» в цьому напрямку.

«Майно першої необхідності» за 100 000 «дерев’яних»: подачки отримали ще 43 мешканці Сєвєродонецька

«Компенсации за поврежденное жилое помещение в размере 6000 рублей за кв. м с 7 по 14 ноября получили 17 заявителей (в том числе по Северодонецкой агломерации – 5), за утраченное жилье в размере 35 тысяч рублей за кв. м – 151 (в том числе по Северодонецкой агломерации – 43)», — рапортують «республіканські» пабліки у соцмережах.

Тобто за повністю вигорілі квартири з усім майном від зубної щітки та халату до плазми та холодильника сєвєродончанам видають 35 000 рублів. Для порівняння на самій росії середня вартість квадрату нерухомості на вторинному ринку сягає понад 80 000 рублів. Про це свідчать дані із загальнодоступних джерел.

Офіційного продажу нерухомості в Сєвєродонецьку наразі немає, проте витрачати гроші на придбання житла в розбитому місті без перспектив облаштування опалення та сталого енергопостачання взимку навряд хтось ризикне. Російські рублі не використовуються в обігу України, тож придбати еквівалентне житло хоча б в прифронтовій зоні жителям окупованих територій, які отримали компенсацію, не вдасться. Для цього потрібно купляти долари. Компенсація за «однушку» в 20 квадратів дорівнює 700 000 рублів. За курсом «госбанку лнр» один долар продають за 71 рубль. Відповідно після купівлі американської валюти у сєвєродончанина на руках лишається менше 10 000 у.о.

Однокімнатна квартира із мінімальним набором побутової техніки та меблів у прифронтовому Краматорську вартує від 1 110 000 гривень без врахування послуг на оформлення. Питання сталого проходження опалювального сезону в цьому місті також під питанням, адже окупанти регулярно обстрілюють його з важкої артилерії і навіть місцеві мешканці змушені перебиратись у більш безпечні регіони країни.

Купити житло можна на Ростовщині. Там за однушку просять щонайменше мільйон рублів.  

В сухому підсумку виходить що людям, які отримали компенсації за розбите житло доведеться лише проїдати їх, виживаючи в селах із пічним опаленням. З врахуванням цін на харчі та ліки на компенсації вдасться протриматись декілька місяців.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev