Росія примусово депортує українців: садять в автобуси і везуть в невідомому напрямку

Рашисти вивозять українців на свої території. Пояснюють фактичну крадіжку наших людей тим, що їх рятують з помешкань, які постраждали внаслідок обстрілів. 

Росія примусово депортує українців: садять в автобуси і везуть в невідомому напрямку/фото: Слово і Діло

Окупанти продовжують примусову депортацію українців, аргументуючи це "допомогою" тим, чиє помешкання зруйнували обстріли.

Відтак, рашисти вже вдаються до крайнощів. З смт. Марківка, що на Луганщині, вороги в автобусах примусово вивезли 40 селян в невідомому напрямку. Про це повідомляє Центр громадського спротиву. 

"Якщо на півдні депортація відбувається під виглядом “евакуації”, де росіяни навмисно створюють умови, коли жити далі в населеному пункті неможливо й водночас забороняють виїзд до вільної України, то на сході росіяни вдаються до відвертого примусу", – пишуть у Центрі спротиву. 

Окрім того, з нібито зруйнованих будинків Сєвєродонецька та Рубіжного окупанти вивезли ще 30 сімей. Цього разу їх доставили до санаторію "Забота" в Червонопартизанську. 

В Центрі національного спротиву наполегливо просять жителів тимчасово окупованих територій виїхати з регіонів й евакуюватися на підконтрольні Уряду України території.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev