Уряд профінансує розміщення евакуйованих громадян у санаторіях

Уряд також забезпечуватиме гуманітарні потреби евакуйованих громадян.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Евакуація населення з районів, де ведуться активні бойові дії, потребує надання переміщеним особам тимчасового житла. З огляду на це Уряд сьогодні, 18 листопада, підтримав пропозицію Мінреінтеграції забезпечити евакуйованих громадян прихистком у санаторних закладах за рахунок бюджетних коштів. 

Розпорядження КМУ, яке врегульовує питання використання бюджетних коштів на організацію розміщення евакуйованого населення, сьогодні схвалено на засіданні Кабміну. 

Таким чином, громадяни, які евакуювалися з регіонів, де відбуваються активні бойові дії, будуть розміщуватися у спеціалізованих санаторних закладах Міністерства охорони здоров'я та Міністерства соціальної політики, перелік яких затверджується відповідними відомствами.

Наголошується, що тимчасове перебування в зазначених закладах передбачає створення належних умов для життя та забезпечення евакуйованих осіб найнеобхіднішим (продовольчі потреби, санітарні умови тощо).

Для забезпечення цих умов Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством соціальної політики України визначатимуться гуманітарні потреби евакуйованого цивільного населення для їх задоволення за сприяння та координації Мінреінтеграції. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev