Готуються до наступу на Донеччині та оборони на Луганщині: аналітики про подальші дії росіян

Свої сили на окупованих територіях Донбасу росіяни посилюють мобілізованими та особовим складом, виведеним із Херсонщини.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Повідомляється, що російські війська починають зміцнювати свої позиції в окупованих Луганській, Донецькій та на сході Запорізької областей особовим складом з Херсонської області та мобілізованими військовослужбовцями, йдеться у свіжому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

В Інституті спираються на наступні факти:

Генштаб України повідомив про збільшення чисельності російських військових у Луганську та зазначив, що російські війська розміщують військовослужбовців у покинутих будинках у Красному та Сімейкиному приблизно за 30 км на південний схід від Луганська.

— Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що російські війська перекидають залишки російських десантників із правого берегу (заходу) Херсонської області до Луганської. У Луганській обласній військовій адміністрації додали, що частина передислокованих російських військ прибуває в Новоайдар, приблизно за 55 км на схід від Сєвєродонецька.

— Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко також зазначив про прибуття до Маріуполя передислокованого особового складу та військової техніки, заявивши, що російські війська розміщують у Маріупольському районі від 10 до 15 тисяч військовослужбовців. Андрющенко заявив, що новомобілізовані перекидаються до імовірно західної частини Донецької області через Маріуполь.

Повідомляється, що російські війська намагаються розосередити сили шляхом розгортання окремих елементів у напрямку Гуляйполя на сході Запорізької області.

росія також, ймовірно, залучить додаткові мобілізовані сили в найближчі тижні, враховуючи те, що мобілізовані частини російської 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії завершили навчання в Брестській області, Білорусь.

«Ймовірно, російські війська продовжуватимуть використовувати мобілізованих і передислокованих військовослужбовців для відновлення наступальних операцій у Донецькій області та утримання оборонних позицій у Луганській області», — зазначають американські аналітики.

Останнім часом російські війська продовжували наступальні операції в районі Бахмута, Авдіївки та на захід від Донецька, незважаючи на повідомлення про значні втрати в районі Бахмута.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev