Стати видимим в темряві: як залишатися помітним на знеструмлених вулицях

Вимкнення світла можуть застати вас будь-де, тому варто підготувати себе та свою сім'ю до того, що вам доведеться рухатися вулицями в темряві. В цьому вам допоможе світловідбиваючий одяг, аксесуари чи ліхтарик. 

Періодичні відключення світла змушують українців вчитися жити в нових умовах. Адаптуватися до життя в темряві набагато легше вдома – тут є свічки, ліхтарики, гірлянди та багато інших пристроїв. Однак, що робити, коли йдеш в темний час доби по вулиці? Ми зібрали кілька порад на випадок, якщо вимкнення світла застали вас за межами дому.

Варто пам'ятати, що у знеструмленому населеному пункті вас буде важко побачити водіям. Тому треба бути готовим, що навіть на пішохідному переході шофери можуть вас не помітити. 

Ліхтарик

Найпростіший і найдоступніший спосіб подати сигнал автівці про те, що ви переходите дорогу  — це ліхтарик. Він є майже на усіх телефонах, в іншому випадку, можна придбати кишеньковий на батарейках.

Проведіть з дітьми бесіду, якщо вони повертаються додому в час доби, коли на вулиці темнішає, і поясніть про важливість сигналу, який треба подати водієві при переході через "зебру". 

Яскравий одяг

Світлий чи яскравий одяг теж є непоганим елементом для вашої безпеки ввечері. Білий, жовтий, блакитний та яскраво-зелений кольори найкраще підійдуть у таких випадках.

Окрім того, зараз є можливість придбати вбрання, яке має світловідбиваючі вставки: куртки, взуття та інший одяг, який буде видно в темряві. Це не настільки надійний спосіб, як ліхтарик, але водії малогабаритних транспортних засобів мали б вас побачити. 

Світловідбиваючі жилетки

Вони недорогі і є доволі зручними у використанні. Такі жилетки можна швидко вдягти, а потім зняти.

Також вони підійдуть як дорослим, так і дітям. 

Наліпки та світловідбивальні аксесуари

Особливо корисними вони будуть для дітей. Такі стікери можна наліпити на сумки, рюкзаки, одяг.

Аксесуари, а це можуть бути браслети, стрічки чи брелоки, треба обирати великі, понад 15 см. Знайти їх можна у магазинах зі спорттоварами. 

Також не варто забувати про ваших улюбленців.

Для тварин краще обирати нашийники з нейлоном, які світяться в темряві, аби тваринку було добре видно.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev