«Сватове може повторити історію Ізюма чи Лимана, але куди феєричніше»: думка експерта

Сватове — ключ до звільнення більшої частини Луганщини.

Карта: DeepState Map

У 2014 році Сватове стало форпостом Луганської області. «Руський мір» туди не впустили місцеві мешканці та тодішня влада. У 2022 місто стало ключовою точкою на військовій мапі і, за думкою експертів, цілковито може повторити долю Лимана чи Ізюма.

За повідомленням військово-політичного оглядача групи «Інформаційний супротив» Олександра Коваленка, повний вогневий контроль траси Р-66 від Сватового до Кремінної значною мірою ускладнює життя російських окупантів: відрізок даної логістичної артерії їм недоступний для безпечного та вільного використання.

Саме на Сватівському напрямку, на думку експерта, наразі формуються ознаки оперативного оточення. 

«Це дуже обнадіює, адже Сватове цілком може повторити історію Ізюма чи Лимана, навколо яких формування оперативного оточення прискорило втечу окупантів. Ось тільки зі Сватовим все може виявитися куди феєричнішим», — зазначає експерт.

На думку Коваленка, «тактична передислокація» російсько-окупаційних військ проходитиме аж до Старобільська, адже вздовж траси, яка з'єднує ці два міста, умов для закріплення окупанта немає. На тлі переваги українського війська з Півночі ситуація на ділянці Кремінна-Рубіжне-Сєвєродонецьк-Лисичанськ почне вирішуватись у рази швидше, ніж до того.

«Сватове — це ключ до звільнення більшої частини Луганської області. Умови для цього процесу щодня стають все більш сформованими», — резюмує Коваленко.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev