«Дістається навіть “ждунам”»: на Старобільщині росіяни влаштовують рейди з пограбуванням та викраденням людей

До окупованого Старобільська та навколишніх сил перекинули велику кількість російських окупантів, які влаштували у населених пунктах повне беззаконня. 

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Днями на Старобільщині окупанти посилили рейди, які супроводжуються обшуками, арештами, вилученням речей, які сподобалися, повідомляє Луганськаю ОВА. 

Як повідомляють місцеві жителі, забирають електроінструменти, генератори, дрібну та велику техніку, телефони, гроші та коштовності.

«Можливо, теж відчувають наближення українських військових. Зараз росіяни зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України», — констатують в обласній адміністрації.

Інформацію підтверджують користувачі соцмереж. Люди повідомляють, що росіяни масово розселяться у порожніх хатах. 

«У Старобільську та селах району росіян усе більше, перекинули рашистів з Херсонського напрямку. Ходять по хатах, бо жити ніде. Де бачать порожні будинки, заселяються», — йдеться у дописі Телеграм-каналу СтаробільськLife.

Люди наголошують, що дістається від окупантів усім — навіть колаборантам. 

«25.11.22, починаючи з сьомої ранку по селу був рейд з пограбуваннями, обшуками, арештами... Дісталось всім! “Ждунам”, колоборантам, тим хто в не політиці, проукраїнським. Тільки з однієї вулиці забрали близько 10 осіб... Що там далі — невідомо», — пишуть місцеві. 

Тим, хто наважився не пустити окупантів з обшуком в своє подвір'я, зносили ворота БТРами: 

«У кого забрали дружину, у кого — дівчат 16 та 18 років, чоловіків та хлопців. Одного ватана вбили, три кульових. Забрали машину, яку знайшли в іншому районі. В цілому перевіряли наявність вхідних та вихідних дзвінків, якщо номер не підписаний і з українським кодом, то людину забирають на допит».

Стосовно пограбування люди нікуди не звертаються, бо налякані.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev