Староста-колаборант та зрадниця-освітянка з Луганщини мають постати перед судом

Прокурори Луганщини направили до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх чиновників, які обійняли керівні посади у так званих «органах влади» при окупаційній владі рф.

Староста-колаборант та зрадниця-освітянка з Луганщини мають постати перед законом

Колаборантом виявився колишній староста села Кам’янка Новопсковської селищної ради та депутат Старобільської районної ради 8-го скликання від нині забороненої «ОПЗЖ». Чоловік від початку російської окупації став на бік ворога й очолив «відділ забезпечення життєдіяльності с. Кам’янка адміністрації Новопсковського раойну лнр». 

Також доведено колабораційну діяльність 35-річної мешканки селища Троїцьке. Після окупації Сватівського району рашистами жінка працевлаштувалася на посаду «заступника начальника управління праці та соціального захисту населення адміністрації Троїцького району лнр». Наразі вона працює у незаконному органі влади, створеному на території Сватівського району Луганської області, імітуючи існування соціального захисту в умовах окупації. 

На займаних псевдопосадах особи виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в органах окупаційної влади країни-агресора.

Пособникам ворога загрожує до 10 років ув’язнення, заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 15 років та конфіскація майна.

Наразі вони перебувають у розшуку. Їм заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev