Як волонтери евакуювали кота Фенікса з Бахмута закордон: зворушлива історія порятунку

Фенікс був наполовину дворовим котом – вдень гуляв по вулиці, а ночувати приходив в дім до хазяйки Євгенії. З початком повномасштабної війни його сім'я виїхала з міста, тому треба було евакуювати й кота.

Як волонтери евакуювали кота Фенікса з Бахмута закордон: зворушлива історія порятунку

Бахмут.in.ua поділилися зворушливою історією про те, як вивозили улюбленця. 

24 лютого чоловік Євгенії пішов на фронт, а вона з дітьми евакуювалася з Бахмута. Спочатку не знали, куди їхати, та врешті вирішили рушати за кордон. Їхній кіт Фенікс залишився вдома – не був домашнім, жив у дворі, там гуляв. Тільки вночі кіт приходив додому. 

Коли сім'я евакуювалася, котом опікувались сусіди. Його годували та доглядали до того моменту, поки люди теж не вирішили їхати з міста. 

Так, Євгенія вирішила, що кота не можна лишати напризволяще й почала шукати способи, як тварину можна евакуювати з міста. 

Майже два місяці продовжувалися пошуки волонтерів з Бахмута чи хоча б місцевих, які хотіли виїхати. Тут родичка з Києва дала номер благодійників, які допомогли вивезти знайомим до Польщі собаку. Це були вже треті волонтери, до яких зверталися. 

«Отож, зв'язалася з волонтером Ігорем. А потім 2 тижні очікування. І нарешті він прислав відео котика, схожого на нашого, але ж не Фенікс. На наступний день знайшов інше відео кота, якого вивезли раніше. Він!! Як ми зраділи з дітьми», — згадує Євгенія.

Люди з організації «Порятунок тварин Харків», забрали тварину. Євгенія розповідає, що вони зголосилися привезти хвостатого прямо за адресою в Німеччину. 

Документи для перетину кордону доя Фенікса оформлювали одразу в Харкові, оскільки кіт не мав потрібних дозволів. 

Кота привезли вночі за вказаною адресою. Господарка улюбленця ділиться, що хотіла виїхати благодійникам назустріч, але вони відмовились. 

Фенікс приїхав вимитий, нагодований та зацілований, розповідає героїня.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev