Руйнація Маріуполя очима його жителів: канадські журналісти знімають фільм про окуповане місто

У  кінострічці на основі розповідей маріупольців покажуть, яким було місто до війни та яким воно стало після повномасштабного вторгнення росії. 

Під час відвідин  одного з центрів "ЯМаріуполь" в Чернівцях канадська журналістка Кетрін Лейк Берз вирішила зняти кіно про місто та його жителів. 

Для стрічки журналістка працює з відомим режисером, сценаристом та оператором Майклом Парфітом. 

Аби краще зрозуміти дух маріупольців та що вони переживають, Кетрін вирішила побути у Центрі довше. Так, кілька днів вона спілкувалася з співробітниками та відвідувачами центру. Просила ділилися спогадами, історіями з життя та мріями на майбутнє. 

"Ідея фільму полягає у бажанні показати те, яким було місто до початку повномасштабного вторгнення росіян та у що окупанти перетворили мирний щасливий Маріуполь. І все це через історії самих жителів, які були вимушені через обстріли покинути рідні домівки", – пояснюють в Центрі.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev