ЗСУ наближаються до Кремінної, росіянам місто не втримати, — Гайдай

У зв'язку з погодними умовами важка техніка може швидше пересуватися Луганщиною. Окрім того, це допомогло нашим військам наблизитись до Кремінної.

Фото: ЗСУ

«Зима та мінусова температура має допомогти нашим захисникам. Ще тиждень тому ми повертались із передової по вуха в болоті, обережно проїжджаючи, бо можна було зав'язнути в багнюці. Тепер ж земля промерзла, вона тверда, тому техніка вже може вільно пересуватись», — заявив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай у ефірі 24 каналу. 

Відтак, наші війська вже близько від Кремінної. Росіяни, своєю чергою, чітко розуміють, що місто вони не втримають, для цього біля Старобільська будують лінію оборони. Окрім того, тут зосередили і бойові підрозділи з Херсона. 

Серед особового складу, який тут перебуває: новомобілізовані, які Гайдай називає «цивільними», адже це люди, які мають лише двотижневий воєнний досвід, «зеки», буряти, кадирівці, які стоять і розстрілюють тих, хто займається дезертирством, а також залишки «л/днр», які воюють з 2014 року.

Поміж ними весь час відбуваються конфлікти, доходить навіть до скандалів із застосуванням зброї. Окрім того, з'являється все більше блокпостів для того, аби ловити тих, хто тікає, адже за останній час  свіжомобілізовані частіше біжать з фронту. 

Разом з тим рашисти продовжують будувати фортифікаційні споруди. Окупанти привезли велику кількість будівельних матеріалів і майже 200 КамАзів стоїть в напрямку Сватового. За оцінкою Гайдая, це дозволить лише пригальмувати наші війська, але зупинити споруди рух ЗСУ не зможуть.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev