У Маріуполі помітно збільшилась кількість могил: фото з супутників Maxar Technologies

Супутники Maxar Technologies зафіксували знімок, на якому видно збільшення поховань на міському кладовищі в окупованому Маріуполі.

В окупованому російськими загарбниками Маріуполі військові злочинці рф продовжують чинити страшні злочини. Вони повністю розгромили місто та вбили тисячі мирних мешканців. Проте на цьому не зупинилися.

Підтвердженням таких сумних новин є нові супутникові фото компанії Maxar. На них показано Старокримський цвинтар у захопленому місті.

Супутники Maxar Technologies зафіксували знімок, на якому видно збільшення поховань на міському кладовищі в окупованому Маріуполі.

На кадрах видно, що цвинтар значно розширено. Порівняння можна побачити за двома фото, зробленими наприкінці березня та наприкінці листопада.

У дописі пресслужби Maxar Technologies у Twitter уточнюється, що перша світлина з головного міського кладовища “Старокримське” у західній частині Маріуполя була зроблена 29 березня, друга — від 30 листопада.

Зазначається, що раніше цей цвинтар і так вважався одним із найбільших у Європі. Але за вісім місяців на ньому з'явилася надвеличезна кількість нових могил.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The main city cemetery (Starokrymske) on the western side of <a href="https://twitter.com/hashtag/Mariupol?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Mariupol</a> has had significant expansion of the number of graves. Satellite images from March 29, 2022 (left) compared to November 30, 2022 (right). <a href="https://twitter.com/hashtag/Ukraine?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Ukraine</a> <a href="https://t.co/XTDfI9GILN">pic.twitter.com/XTDfI9GILN</a></p>&mdash; Maxar Technologies (@Maxar) <a href="https://twitter.com/Maxar/status/1598767829456912384?ref_src=twsrc%5Etfw">December 2, 2022</a></blockquote>