Десятки уламків прошили шию та обличчя: російська ракета мало не вбила 12-річного Михайлика з Бахмута

Ракета росіян поцілила у двір, де мешкала родина Михайлика. Унаслідок цього батько хлопчика загинув, а 12-річний підліток 3 місяці боровся за життя.

Михайлика з Бахмута врятували лікарі/фото Перше медичне об'єднання Львова

За життя Михайлика Баєва з Бахмута лікарі Національного реабілітаційного центру “Незламні” боролися три місяці. Хлопчика вдалося врятувати.

У Першому медичному об'єднанню Львова розповіли історію реабілітації Михайла.

Родина Баєвих поралася по господарству, коли почався обстріл. Російська ракета поцілила просто у двір. Уламки розлетілися увсебіч. Батька хлопчика ранило смертельно. Михайла відкинуло в дім ударною хвилею.

Десятки уламків влучили в обличчя та шию Михайлика, була пошкоджена сонна артерія та інфаркт головного мозку. Його спровокував один з уламків, який потрапив в голову. Стан хлопчика був критичний.

Михайла терміново евакуювали до Дніпра. Там вдалося відновити кровопостачання мозку та стабілізувати стан дитини. Далі – евакуаційний потяг до Львова. Так хлопчик опиняється у Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова. Тут в боротьбу за його життя включилася команда центру дитячої нейрохірургії.

Стан Михайла все ще тяжкий. Через ушкодження сонної артерії хлопець не може навіть ковтати та говорити, не те, що ходити. На додачу комп’ютерна томографія показує: у мозку дитини залишаються ще два уламки – у ділянці позаду очей та тім‘яній, що поруч із життєво важливими магістральними судинами.

Завідувач відділення нейрохірург Михайло Ловга розуміє: чіпати їх надто небезпечно. Якщо пошкодити магістральну судину, буде сильна кровотеча. Дитина може померти. Відтак Михайла починають лікувати медикаментозно. Працювати з пацієнтом починають фахівці з реабілітації - фізичний терапевт та логопед. За кілька тижнів злагодженої роботи Михайло починає говорити, рухати ногами та навіть робить перші самостійні кроки.

Паралельно відбувається ще один етап лікування – загоєння осколкових поранень та опіків. 

Фото Перше медичне об'єднання Львова Фото Перше медичне об'єднання Львова

Після трьох місяців лікування Михайло з бабусею та молодшим братом, який з опіками теж перебував у лікарні, їдуть до Дніпра - тепер там вони мешкатимуть. З Національного реабілітаційного центру “Незламні” Першого медоб’єднання Львова хлопець виходить на своїх ногах. Завдяки злагодженій командній лікарів дитина повертається до повноцінного життя. І хоч у його голові назавжди лишаться два уламки, лікарі певні: нашкодити дитині ті не зможуть.

Джерело: Перше медичне об'єднання Львова

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

Михайлик разом із бабусею і молодшим братом Михайлик разом із бабусею і молодшим братом

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev