Олені в Донецьку та «йолка» в Лисичанську: окупанти готуються до новорічних свят

Головний символ Нового року для українців залишиться «на після перемоги». Більшість громад під час воєнних дій відмовляються від святкувань. А от у самопроголошених «лднр» святкувати збираються. Зокрема в містах, які піддались руйнуванням під час штурмів окупантами. 

Олені в Донецьку та «йолка» в Лисичанську: окупанти готуються до новорічних свят

У Луганській області, в якій лише розпочато процес деокупації, новорічних ялинок під українським оздобленням логічно не планується, попри обіцянку очільника області святкувати Новий рік на Луганщині. Ідентична ситуація в Донецькій області. Жодних планів чи обговорень щодо святкування новорічних свят не ведеться. Натомість окупаційні гауляйтери самопроголошених «лднр» вже анонсували народні гуляння.

Так, згідно з повідомленнями російських Телеграм-каналів, в окупованому Донецьку за 9,5 мільйонів рублів купують «фонтан с обрамлением», за майже 300 000 — оленя. Загалом на святкування планується витратити понад 14 мільйонів російських грошей.

У Горлівці гуляють скромніше. Штучну ялинку купують за майже п’ять мільйонів рублів, а у Шахтарську на новорічні прикраси витрачають лише 53 тисячі «дерев’яних».

В так званій «лнр» цьогоріч святкуватимуть стримано. Про це повідомив окупаційний гауляйтер пасічник. За його ідеєю, зекономлені гроші заплановано спрямувати на «укрепление армии лнр». Особливу увагу збираються приділити родинам бойовиків та «мобіків», яких в «офіційних» джерелах називають «участниками специальной военной операции».

«Новый год в луганской народной республике состоится! Мы это заслужили», — написав ватажок «лнр» у своєму Телеграмі.

«Заслужили» на Новий рік і мешканці Лисичанська — міста, яке постраждало внаслідок штурмових дій російсько-окупаційних військ навесні та влітку 2022 року. Напроти розстріляного гірничого технікуму на головній площі міста вже встановлюють штучну ялинку, яка залишилась в одному з нині «денацифікованих» ПК міста, тобто з часів життя Лисичанська під українською юрисдикцією.

Загалом в «лнр» заплановано встановлення «йолок» в усіх райцентрах. Проте чи йдеться про новоокуповані громади, наразі невідомо.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev