"Якби ми не відключили тепло, система розірвала б комунікації за добу": мер Краматорська про ситуацію з опаленням

Мер міста Краматорськ Олександр Гончаренко роз'яснив, чому у місті довелося спустити воду із системи опалення, через що  370 житлових будинків тзалишилися без тепла.

"Якби ми не відключили теплопостачання, вся заморожена система розірвала б комунікації за добу": мер Краматорська про ситуацію з опаленням /ілюстративне фото з відкритих джерел

У зв'язку з перебоями електроенергії та мінусовою температурою повітря, щоб уникнути заморожування комунікацій, у Краматорську два дні тому довелося спустити воду в системі опалення 370 багатоквартирних будинків. 

Мер міста Олександр Гончаренко повідомив, що до вирішення цієї проблеми були залучені всі доступні бригади та фахівці. Він висловив сподівання, що роботу системи вдасться налагодити за одну ніч. Але вже третю добу жителі міста залишаються без тепла. 

За словами Гончаренка,  абсолютно у всіх багатоквартирних будинках з центральним опаленням відбулося падіння тиску теплоносія і як слідство -  заповітрювання внутрішньобудинкових мереж. Тому для відновлення теплопостачання житлового фонду необхідно проведення повторного запуску опалення у всіх багатоквартирних будинках. 

В умовах плюсових температур на пусконалагоджувальні роботи витрачається 2-3 тижні. Низькі температури зовнішнього повітря значно ускладняють проведення робіт, та збільшують нормативний час.

«З 6:00 год. 06.12.2022р. після відновлення енергопостачання були розпочаті роботи по заповненню систем теплоносієм. Роботи виконуються практично цілодобово, залучені всі аварійні та чергові бригади, всі сили та засоби —  розповів Гончаренко. — Для стабільної роботи ЦО у місті Краматорськ першочергово необхідно зробити подачу теплоносія на всі житлові будинки, а вже потім проводити пусконалагоджувальні роботи, та роботи з видалення повітря з системи.

Тому велике прохання набратися терпіння, та зачекати - дати можливість виконати всі необхідні роботи згідно з технічною послідовністю. Орієнтовно найближчими днями заповнимо систему теплоносієм. Після цього почнеться виконання пусконалагоджувальних робіт».

За його словами, якби це не було зроблено -  вся заморожена система розірвала б комунікації за добу. Місто  втратило б понад 400 багатоквартирних будинків.

«Тому дуже прошу, не вмикайте режим диванних експертів з «енергетики», з «теплозабезпечення», чи «ЖКГ». Ваші «цінні» поради зайві.  Комунальники працюють цілодобово.  Зробимо все залежне від нас, щоб відновити тепло у ваших оселях. Тримаємось», — підсумував мер Краматорська.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev