Під Бахмутом ЗСУ ліквідували екіпаж пілотів-«вагнерівців»

У районі Бахмута на Донеччині Сили оборони України «приземлили» російський бомбардувальник Су-24: ліквідовано екіпаж пілотів із ПВК «Вагнер».

Під Бахмутом ЗСУ ліквідували «найрезультативніший» екіпаж російської армії — загинули пілоти-«вагнерівці»

Російські «воєнкори» оприлюднили імена ліквідованих літунів: це командир екіпажу Олександр Антонов та штурман Володимир Нікішин.

Борт RF 93798 належав до 11-го змішаного авіаційного полку з місцем базування на аеродромі Маринівка біля Волгограда.

Виявилося, що екіпаж належав до ПВК «Вагнер». З некрологів вбитих росіян можна зрозуміти, що ці пілоти були задіяні до штурмів Бахмута та повітряних атак на українські позиції. 

«Эти отважные лётчики, пренебрегая опасностью, не раз накрывали позиции врага «серьёзными средствами поражения», расчищая дорогу перед атакующей пехотой. Их риск, сознательный риск, спасал десятки и сотни жизней наших бойцов на поле боя. Летали они буквально «по головам» врага на минимально возможной высоте – это снижает вероятность поражения ракетой ПЗРК, но делает практически невозможным успешное катапультирование – на такой скорости и высоте успеть сделать это просто невозможно…», — йдеться в одному з дописів. 

При цьому в російському інформаційному просторі, аби не визнавати, що екіпаж було ліквідовано влучним пострілом ЗСУ, вже вигадують версії про технічну несправність Су-24, що призвела до смерті окупантів.

У Генеральному штабі ЗСУ ліквідацію пілотів рф прокоментували коротко та з гумором: «Хтось невдало приземлився...Буде тобі, враже, так, як ЗСУ скаже».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev